tiistai 6. marraskuuta 2012

Erikoispostaus 1/2

Nyt kun teitä on jo 60-lukijaa, ajatelin tehä kaks osaisen erikoispostauksen, jossa kerron miten tavattii ponine kanssa ja sellaista. Eli kerron meidän tarinan teille. Aloitan kertomalla Maisan tarinaa, sillä se on ollut elämässäni jo pidempään.
 
2011

Maisa muutti Syrenbackaan 7.3. Poni haettiin Turusta, samasta paikasta mihin Hece vietiin takaisin. Hece lähti samana päivänä, kun Maisa tuli. Itselläni oli 2vk ratsastustauko ja kuulin Maisasta erilaisia juttuja. Jotkut sanoivat aluksi Maisaa Maddeksi. Nykyään kukaan ei taida sanoa Maisaa Maddeksi. 24.3 jatkoin taas ratsastusta ja sen tunnin menin sitten Maisalla. Luultavasti siksi, että saisin tutustua poniin sillä minun piti päättää alanko hoitamaan Maisaa vai en. Kaikki Hecen hoitajat nimittäin sai päättää alkaako hoitamaan Maisaa vai ei.

Se ensimmäinen tunti meni ihan kivasti. Ravi oli Hecen jälkeen vaan toosi outoa. Päätin alottaa Maisan hoitamisen. Seuraavalla viikolla pääsin taas menemään Maisalla ja aloin jo tykkäämään siitä sen ravista. Maisa ei kunnolla osannut silloin peruuttaa eikä aina nostanu laukkaa. Aikaa meni ja menin välissä muilla poneilla. 23.4 menin rästille ja sain Maisan tunnille. Silloin sain Maisan ensimmäistä kertaa laukkaamaan. Laukkakin oli aluksi toosi outoa!

 
7.5 Kaveirini kutsui minut tämän ratsastussynttäreille. Saatiin päättää itse ponit joilla mennään. Siitä ei tullut onneksi riitaa, sillä jokaisella oli omat lempiponi, jolla halusi mennä. No minä tietenkin menin Maisalla. Saatiin mennä ilman satualaa ja tottakai otin tilaisuuden vastaan. Olin Syrenbackalta eka, joka meni Maisalla ilman satulaa. Ravissa pysyin ihan hyvin kyydissä...mutta laukoissa tipuin. Ensin tipuin aitaa päin ja yksi laudoista irtosi. Tokalla kerralla maha edellä aitaa päin jälleen ja kolmannella kerralla kentän keskelle jotenki ihmeellisesti.

 
Tallilla pidettiin este + koulukisat ja minä tietenkin halusin osallistua niihin. Kello neljästä eteenpäin sai kai soittaa ja heti kun kello oli neljä niin soitin ratsastuksen opettajallemme, mutta se oli varattu. No en kauaa joutunut odottamaan että pääsin ilmottautumaan. Maisaa ei oltu vielä onneksi valittu. Yhdellä ponilla sai kilpailla kaksi ihmistä samalla kerralla. Toinen Maisan kilpailija oli sitten Ellen.

Kisoihin harjoteltiin tunneilla. Maisa onneksi osasi jo peruuttaa niin se ei tullut kisoissa ongelmaksi. Kuulin monelta, että Maisa kieltäytyi helposti esteillä. Kisat alkoi lähestyä ja en ollut itse hypännyt Maisalla kertaakaan. Vasta päivää ennen kisoja pääsin hyppäämään sillä, kun menin rästille. Ekan esteen puomit tippui, mutta muuten poni hyppi toosi hyvin! Se lens niiden yli ja tiesin, ettei kisoissa tule mitään ongelmaa.

 
29.5 oli sitten kisat. Mua jännitti ihan sikana, miten meillä menee. Alettiin laittamaan Ellenin kanssa Maisaa kisakuntoon. Koulukisoissa sai plussaa jos poni oli hienona, joten tein Maisalle sitten verkon. Ellenin vuoro oli ensimmäinen, joten se lähti verkkaamaan ponilla ja lupasin sitten kuvata niiden suorituksen ja Ellen taas kuvasi mun suorituksen. Omalla vuorolla verkkasin Maisan ja odotin meidän kisavuoroa. Pian se tuli ja jännitti ihan sikana. Mentiin ihan perusmerkki ja Maisa meni tosi kivasti. Sain laukat pidettyy yllä ja kaikki meni hyvin.

 
Siinä kumminkin kävi niin, että 3/10 suoritui siitä radasta. Muut hylättiin. Ja kaikilla taisi olla sama syy -väärät kevennykset. Ja kyllä, olin yksi jonka suoritus hylättiin. Siinä oli sitten taukoa ja oli Helppo C luokan vuoro. Opettelin sillä välillä esterataa ja tein Maisalle uuden verkon harjaan. Ja saattiin kuulemma plussaa, kun se oli tuomareiden mielestä niin hienona. Esteiden vuoro tuli ja mentiin Maisan kanssa toosi kivasti, tokavika este muistaakseni tippui.

 
Jänniteltiin sit tuloksii ja mun suu loksahti auki, kun kuulin et olin tullut toiseksi! Koulussa hylättä ja esteillä yks puomi tiputettu. Mä en tiedä miten ne on laskenu ne yhteen, mut ei se mua haittaa. Oltais kuulemma voitettu, jos se puomi ei olis tippunu, mentiin nopeiten se rata nimittäin. Mentiin sit palkintojen jakoon ja saatiin Maisan kanssa sininen ruusuke C: Ylpee ponista ♥

 
Seuraavalla viikolla olikin sitten vika tunti ennen kesää ja menin sen Maisalla. Mentiin ilman satulaa ja leikittiin. Siinä kävikin taas niin, että tipuin sieltä. Kolme kertaa jaloilleni ja kerran sit polvilleni. Kesäloma tuli ja en juurikaan Maisaaa nähnyt. Äitini oli 4pv maastokurssilla, joten silloin näin aina Maisan ja vietin silloin Maisan kanssa sen synttäreitä. Olin itse myös 3pv kestävällä istuntakurssilla ja pääsin moikkaamaan Maisaa, vaikka en sen kanssa pystynyt tekemään mitään.

3.7 Pääsin viemään Maisaa laitumelle. Eka niiltä otettiin kengät pois ja hevoset vietiin ensin. Sillä välillä hoitajat harjaili poneja. Päästiin sitten lähtemään ja talutettiin ponit sinne. Sitten kun päästettiin ponit vapaaksi samaan aikaan ne ryntäs täyteen laukkaan. Ne juoksi pari kierrosta, ennenkuin ne jäi syömään.

Sitten tulikin piitkä tauko, etten nähnyt Maisaa. Ikävä oli tullut siinä ajassa. 18.8 Ratsastus jatkui ja ekan tunnin menin Maisalla. Maisalla meninkin sitten kahdeksan tuntia putkeen. Yksi estetunikin siinä oli. Ja poni hyppi siellä toosi nätisti. Mentiin välillä hieman lujaa siellä. 25.9 Tallilla oli avoimet ovet ja taluttelin Maisaa talutusratsastuksessa aika paljon.

 
Talvi alkoi tulla, tunteja alkoi peruuntumaan huonon ilman takai tai itselläni oli jokin syy, etten päässyt tallille. Rästejä kerääntyi...Torstaisin piti mennä kaksi tuntia putkeen, että saisi rästejä pois. Silloin Maisan hoitaminen jäi vähille. Joululoma tuli eikä tunteja ollut.

2012

5.1 Tunnit jatkui. Ensimmäinen tunti oli teoriatunti, sillä kenttä oli poneille liian huonossa kunnossa. Kelien vuoksu rästejä alkoi tulla jälleen. 1.3 Mentimme pellolle ratsastamaan ja menin Maisalla. Olin ekaa kertaa pellolla Maisan kanssa. Ja voin sanoa sen, että me mentiin lujaa. Maisa ei ennen niin lujaa on mennykkän. Lopputulos olikin sitten se, että tipuin. 24.3 Olin Maisan kanssa vuosipäivä. Niinkuin suunnitelin, otin silloin rästin ja sain Maisan tunnille. Ilma ei ollut mikään parhain, mutta se ei menoa haitannut. Kevät alkoi tulla ja Maisan kanssa tunnit jäi vähemmälle. Välillä pääsin ratsastamaan Maisalla.

 
31.5 Oli vika tunti ennen kesälomaa. Sillä tunnilla leikittiin, mutta ei saatu mennä ilman satulaa. Sillä minun lisäkseni pari muutakin alkaa oletaan olemaan sen verran pitkiä lempiponeillemme, ettemme saa mennä niillä ilman satulaa. Eikä saatu sen takai myöskään hypätä. Yleensä minä & Maisa ollaan se pommipari siellä, mutta ei tällä kertaa. Maisa meni toosi nätisti siellä. Kesäloma tuli ja en kestäny 2vk pidemmälle, kun piti nähdä Maisa ja tiedättekin mitä tein. Pyöräilin sinne 30km, että näkisin Maisan ja takaisin 30km.

Kesän aikana pyöräilin tosi monesti tallille, vein Maisan myös laitumille viettämään lomaa ja sinne pyöräilin kesän aikana monesti katsomaan ponia. Vietin parin yötä metsässä ponien lähellä, parin muun tallilaisen kanssa. Nukuttii teltassa keskellä metsää :D


Tunnit jatkui kesäloman loputtua.Aina kun pystyin menin tallille pyörällä ja ehdin hyvin hoidella Maisaa. Välillä kävi kumminkin niin, että en ehtinyt juurikaan hoitamaan sitä. Aloin myös joka lauantai pyöräillä tallille ja sain hoitaa Maisaa sen hoitajan kanssa. Tämä kausi on jo yli puolessa välissä, enkä ole mennyt Maisalla yhtään. En siis ponilla pysty enää ratsastamaan.

Oon nyt tuntenu Maisan yli vuoden ja oon saanu kokee sen kanssa niiin paljon hyviä asioita. Oon ratsastanu Maisalla 32 kertaa ja tippunu kahdeksan kertaa. Mun puolesta tää meiän tarina vois jatkuu viel ikuisuuden. Tää poni on mun Prinsessani. Mä en todellakaan tiäedä, miten mä pystyn elää ilman tätä ponia...:( Mutta nyt ei mietitä sitä vaan nautin jokaisesta hetkestä ponin kanssa!

 24.3.2011 - forever


 


16 kommenttia:

  1. Wow ihan todella ihana ja hyvä postaus! Luin kaiken ja pidin todella paljon! Kuvat ovat ihania ja...AH... Ei voi muuta sanoa, ihana blogi JA IHANA POSTAUS olet varmasti nähnyt paljon vaivaa! ::)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljoon! (: Kyllähän ton postauksen tekemisessä meni yli tunti :D

      Poista
  2. Aaws!! Ihana postaus ja muutenki ihana tarina teillä! :9 Muuten ajattelin kysyä että kumpi on sulle tärkeempi, Hece va i Maisa? :) Voi olla aika vaikee vastata mut ajattelin vaan kysyy... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hece on pysyvästi mun ykkös poni, ei Maisa eikä kukaan mukaan sitä korvaa. Jos Hece palaisi tallille ja saisin valita, että jatkanko Maisan hoitamista vai Hecen nii lopettaisin Maisan hoitamisen ja jatkaisin Hecen kanssa siitä mihin jäätiin. Kuulostaa ehkä julmalta, mutta Hece on vain se oikea. Maisa on silti mulle toooosi tärkee ja tän hetkisitä poneista mulle se tärkein (:<3

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Korvaava tunti, jos ei ole päässyt omalle tunnille. (:

      Poista
  4. Ihana postaus! Maisakin on niin söpö noissa kuvissa :3

    VastaaPoista